Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Petition για να Υπογράψετε

AΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ
Η ανθρώπινη ματαιοδοξία ας πάψει να είναι η αιτία θανάτωσης και βασανισμού των ζώων


Κάθε χρόνο στον κόσμο περίπου 30.000.000 ζώα εκτρέφονται για να θανατωθούν για τη γούνα τους, ενώ αλλά περίπου 10.000.000 (λίγκες, αρκτικές, κόκκινες και ασημένιες αλεπούδες, ρακούν κογιότ, σκίουροι, βιζόν, μινγκ, μαύρες αρκούδες και άλλα άγρια ζώα) πιάνονται σε παγίδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Για ένα γούνινο παλτό χρειάζονται 10-40 ζώα μεγάλου μεγέθους ή 70-400 μικρού μεγέθους. . Ενώ το 20% του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού υποσιτίζεται, εκατομμύρια κιλά δημητριακών καταναλώνονται κάθε χρόνο για τροφή ζώων που εκτρέφονται για τη γούνα τους. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι σε κάθε ζώο δίνονται 55 κιλά πρωτεΐνης για καλύτερη ποιότητα γούνας.


Άγρια γουνοφόρα ζώα: Τα γεγονότα
Κάθε δευτερόλεπτο δεκάδες παγίδες κλείνουν πάνω σε κάποιο ζώο σε κάποιο μέρος του πλανήτη. Για το θύμα ξεκινά ένας αργός και βασανιστικός θάνατος, που μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες μέχρι και πολλές μέρες... Πολλές φορές οι κυνηγοί στήνουν τις παγίδες κοντά σε λίμνες, βάλτους ή ποτάμια ώστε το ζώο, αφού παγιδευτεί, να πνιγεί σπαρταρώντας και να μην υπάρχει καμία περίπτωση να ξεφύγει.

Οι κυνηγοί δεν επισκέπτονται τα σημεία όπου έστησαν τις παγίδες σε καθημερινή βάση, έτσι τα ζώα μένουν παγιδευμένα για μέρες. Το αποτέλεσμα είναι να αργοπεθαίνουν από πόνο, αιμορραγία ή αφυδάτωση με πολύ οδυνηρό τρόπο… Μερικά παγιδευμένα ζώα καταλήγουν να αυτο- ακρωτηριάζονται προκειμένου να ξεφύγουν από την παγίδα και φεύγουν κουτσαίνοντας στα τρία πόδια, αφήνοντας πίσω τους ένα ποτάμι αίμα. Έπειτα αργοπεθαίνουν από αιμορραγία ή γάγγραινα.

Πώς αποτελειώνονται αυτά τα ζώα
Τα μικρότερα ζώα σκοτώνονται με χτυπήματα μπαστουνιού, τα μεγαλύτερα με κλωτσιές στο θώρακα μέχρι θανάτου, δηλαδή από τη μπότα του κυνηγού.

Άλλα ζώα που παγιδεύονται
Στις παγίδες επίσης παγιδεύονται και άλλα ζώα που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τους κυνηγούς και τα οποία, χωρίς να μπορούν να αμυνθούν, γίνονται βορά άλλων σαρκοφάγων ζώων ή αργοπεθαίνουν από αιμορραγία ή αφυδάτωση.

Ζώα εκτροφείου: Τα γεγονότα
Για τα ζώα εκτροφείου οι συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο μαρτυρικές όσο και ο θάνατός τους, καθώς κρατούνται εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να φουντώσει η γούνα τους, στον πάγο, στο χιόνι, στη βροχή … Τα κλουβιά είναι πολύ μικρά για εξοικονόμηση χώρου, με δικτυωτό πάτωμα για να πέφτουν κάτω οι ακαθαρσίες και να μη χρειάζεται συχνά ο καθαρισμός των περιττωμάτων τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πόδια των ζώων να είναι μονίμως τραυματισμένα και ματωμένα από τα σύρματα του πατώματος.. Η ακινησία μέσα στα κλουβιά προκαλεί στα ζώα ένα τόσο έντονο και συνεχόμενο στρες που τα οδηγεί στην τρέλα. Μετά από 7-8 μήνες αγωνίας, τα περιμένει ένα βασανιστικό τέλος.

Μέθοδοι θανάτωσης
..είναι οι εξής: χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι ή στη μουσούδα, πνίξιμο από κρεμάλα, ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κλπ. Αυτές οι ανατριχιαστικές μέθοδοι «δικαιολογούνται» με το επιχείρημα ότι έτσι παραμένει άθικτη η γούνα.

Τι γίνεται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο
Τα τελευταία χρόνια, ενώ στις δυτικές χώρες η χρήση γούνας έχει περιοριστεί σημαντικά μετά από την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, στην Ασία, Ρωσία και Άπω Ανατολή, εξ’ αιτίας της ανεπάρκειας ενημέρωσης, η χρήση και το εμπόριο της γούνας είναι πολύ διαδεδομένα. Σε αυτή την αγορά απευθύνονται οι ευρωπαίοι γουνοπαραγωγοί.
Κάποτε η γούνα ήταν ένα είδος σχεδόν μόνο γυναικείο, αλλά σήμερα μια πονηρή στρατηγική αγοράς έχει διευρύνει την πελατεία, απευθυνόμενη και σε άνδρες: μπορντούρες, φινιρίσματα, γάντια και εσωτερικές επενδύσεις σε μπουφάν και παλτά με κομμάτια από γούνα, απευθύνονται και στην ανδρική πελατεία.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στη Δυτική Μακεδονία, το Ελληνικό Κέντρο Γούνας ζητάει από το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδότηση για τη δημιουργία καινούργιων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων. Στη Καστοριά και Σιάτιστα μονάχα λειτουργούν περίπου 35 εκτροφεία γουνοφόρων ζώων.

Από το έντυπο «Ας Βάλουμε Τέλος στη Φρίκη της Γούνας» που είχε εκδοθεί από τους Οικολόγους Πράσινους, το 2007

Petition:
ZHTAME ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ.

Sign the petition
http://www.gopetition.com/petitions/stop-the-use-of-animals-for-fur-in-greece.html

Οικολόγοι Πρασινοι Ομάδα για τα Ζώα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φάρμα Ζώων Γούνας

Γούνα Δέρμα Μαλλί

Skinned Alive

Γούνα απο Σκύλο και Γάτα στην Κίνα