Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Επιστολή στα Περιοδικά για την Μη Προώθηση Αληθινής Γούνας

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΚΟ. ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Mirror, Woman, Official, Cosmopolitan, Diva, Glamour, Vogue, Madame Figaro,Woman, Life&Style,Γυναίκα


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ NA ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΑΣ
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤH ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ
ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΒΑΝΑΥΣΟ ΦΟΝΟ ΖΩΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΡΙΧΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


Κύριοι Εκδότες ,
Επανειλημμένα έχουμε εντοπίσει στις σελίδες των περιοδικών σας να προτείνετε (μέσω διαφημίσεων, άρθρων ή έρευνας αγορών) στις γυναίκες να φορούν γούνινα πανωφόρια - διάσημων σχεδιαστών ή μη –ή ρούχα με γούνινες λεπτομέρειες.
Δεν ξέρουμε εάν γνωρίζετε τον φριχτά βάναυσο τρόπο που σκοτώνονται αυτά τα ζώα, με τη γούνα των οποίων, προτρέπετε τις γυναίκες να ντύνονται. Εάν δεν τον γνωρίζετε σας γνωστοποιούμε ότι:

Χρειάζονται ΓΙΑ ΕΝΑ μονάχα γούνινο παλτό

12-15 Λίγκες
10-15 Λύκοι ή Κογιότ
15-20 Αλεπούδες
60-80 Μινκ
27-30 Ρακούν
10-12 Κάστορες
60-100 Σκίουροι ή Κουνελάκια
έως και 400 Μικρότερα Ζώα


Μέθοδοι θανάτωσης

...είναι οι εξής: χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι ή στη μουσούδα, πνίξιμο από κρεμάλα, ασφυξία με τοξικό αέριο, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κλπ. Αυτές οι ανατριχιαστικές μέθοδοι «δικαιολογούνται» με το επιχείρημα ότι έτσι παραμένει άθικτη η γούνα.

Ζώα εκτροφείου: Τα γεγονότα

Για τα ζώα εκτροφείου οι συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο μαρτυρικές όσο και ο θάνατός τους, καθώς κρατούνται εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να φουντώσει η γούνα τους, στον πάγο, στο χιόνι, στη βροχή … Τα κλουβιά είναι πολύ μικρά για εξοικονόμηση χώρου, με δικτυωτό πάτωμα για να πέφτουν κάτω οι ακαθαρσίες και να μη χρειάζεται συχνά ο καθαρισμός των περιττωμάτων τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πόδια των ζώων να είναι μονίμως τραυματισμένα και ματωμένα από τα σύρματα του πατώματος.. Η ακινησία μέσα στα κλουβιά προκαλεί στα ζώα ένα τόσο έντονο και συνεχόμενο στρες που τα οδηγεί στην τρέλα. Μετά από 7-8 μήνες αγωνίας, τα περιμένει ένα βασανιστικό τέλος.

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Παρακαλούμε να σταματήσετε άμεσα να προβάλετε προϊόντα τέτοιων βασανισμών που αντιτίθενται όχι μονάχα στα δικαιώματα των ζώων για μια καλή ζωή και έναν ανώδυνο θάνατο, αλλά και που ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητα για να ζεσταθεί κανείς στο κλίμα της Ελλάδας.
Άρα είναι τελείως άχρηστα και κατάλοιπο του παρελθόντος, σήμερα υπάρχουν πολύ πιο ζεστά και «μοδάτα» υλικά να προβάλετε, που μπορεί να είναι εξίσου ακριβά για όποιον επιμένει να «διαφημίζει» την οικονομική του ευμάρεια και να τα θεωρεί ως “σύμβολα status”. Με το να τα προβάλετε γίνεστε συνένοχοι στο καθημερινό μαρτύριο χιλιάδων ζώων αφού -στο όνομα της γούνας- σκοτώνεται ένα ζώο το δευτερόλεπτο ανά τον κόσμο με πολύ επώδυνο τρόπο.

Θα παρακολουθούμε τα περιοδικά σας και θα περιμένουμε να δούμε τι στάση θα κρατήσετε απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πραγματικότητα που σας κοινοποιούμε. Σας αναφέρουμε το λαμπρό παράδειγμα της Donna Κaran που αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί πλέον στις κολεξιόν της γούνα και την οποία θα ενισχύσει το ζωόφιλο κοινό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης αγοράζοντας ρούχα της.

Για να σας ενισχύσουμε σε αυτήν την κίνηση σας
και να βοηθήσουμε τις πωλήσεις σας:

Η λευκή και η κόκκινη λίστα των περιοδικών

θα αναρτήσουμε τη λευκή λίστα των περιοδικών που διάλεξαν ζωοφιλική στάση στα sites μας και θα την ανακοινώσουμε στα μέλη μας για να σας προτιμά το ζωόφιλο κοινό μας που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο σε αριθμό και αυξάνεται κάθε μέρα.
Περιμένουμε γραπτή δέσμευση σας να μπείτε κι εσείς στην λευκή λίστα των ζωόφιλων γυναικείων περιοδικών

Επισυνάπτουμε εικόνες φρίκης και ενδεικτική διαφήμιση για να πληροφορηθείτε τι προκάλεσε την αντίδραση μας

Επικοινωνία:
AntiFurUnitedGRCitizens@hotmail.cοm
http://antifurunitedgrcitizens.blogspot.com/

ΔΗΜΟΣΙΕΥMA ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ MIRROR
Τεύχος Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φάρμα Ζώων Γούνας

Γούνα Δέρμα Μαλλί

Skinned Alive

Γούνα απο Σκύλο και Γάτα στην Κίνα